• Netflix Original-film Òlòtūré
  Òlòtūré
 • Netflix Original-film Isi & Ossi
  Isi & Ossi
 • Netflix Original-film Banlieusards
  Banlieusards
 • Netflix Original-film Seriously Single
  Seriously Single

netflix new voices script contest

new boundaries. new voices. new stories.

Netflix gelooft dat krachtige verhalen voor een groot publiek overal vandaan kunnen komen. We geloven ook dat meer kijkers zichzelf gerepresenteerd willen zien in series en films, en dat meer stemmen moeten worden gehoord. Om die nieuwe generatie scenarioschrijvers te vinden, lanceerde Netflix in november 2020 in samenwerking met Scriptbank de New Voices Script Contest.Netflix Original-film Balle Perdue

New boundaries

Op Netflix worden verhalen wereldwijd gedeeld, zonder grenzen. De nieuwe kijkers zijn diverser dan ooit en vragen om verhalen waarmee zij zich kunnen identificeren.... Of die zich nu afspelen in hun buurt, vriendengroepen of op sociale media - inclusiviteit van denken, etniciteit of gender maken deel uit van hun ervaring - een universele menselijke ervaring. Met de New Voices Script Contest willen we grenzen opengooien om nieuwe stemmen en verhalen te vinden die een groot publiek kunnen aanspreken.
Lees meer
Balle Perdue

New voices script contest

Op 30 juni heeft Netflix CEO Reed Hastings de winnaars bekend gemaakt van de Netflix New Voices Script Contest. De afgelopen 4 maanden hebben 15 schrijvers met behulp van scriptcoaches scenario's geschreven. Niet 5 maar 7 winnaars ontvingen een prijs. De winnaars zijn:
Joosje Duk, Elvira Porcedda, Shanice Kamminga, Luca Izeboud, Samya Hafsaoui, Yücel Kopal, Dorothée de Rooy.

Lees meer

Timeline

 • Website open voor inschrijving. Je ontvangt een schrijfopdracht.
  Start: 20 november
  Einde: 17 december
 • Competitiepagina open om filmplan en schrijfopdracht in te dienen.
  Start: 3 december
  Einde: 4 januari
 • Videomeeting met het Netflix New Voices team.
  Meeting: 7 december
 • Inschrijving gesloten.
  Gesloten: 17 december 18:00 uur
 • Deadline voor het indienen van filmplan en schrijfopdracht.
  Gesloten: 4 januari 18:00 uur
 • Bekendmaking van geselecteerde scenarioschrijvers voor scenariofase.
  5 februari
 • Geselecteerde scenarioschrijvers werken met coaches aan hun speelfilmscenario.
  5 februari
  28 mei
 • Bekendmaking winnende scripts.
  juni 2021
Netflix Original-film Kadaver

New stories

Unieke, verrassende, en urgente verhalen voor een groot publiek, verteld vanuit sterke personages. Universele thema’s, verteld vanuit perspectieven en in omgevingen die we nog niet eerder hebben gezien, en die de rijkdom aan culturen en achtergronden in onze huidige samenleving reflecteren.... We zijn op zoek naar drama, actie, sci fi, comedy, horror, romantiek … alle genres zijn welkom!
Lees meer
Kadaver

Frequently asked questions

Heb je een vraag? Vind je antwoord.
Algemeen
 • Wat hoopt Netflix met deze wedstrijd te bereiken? Netflix gelooft dat meer mensen zichzelf moeten kunnen herkennen in het aanbod van series en films, en dat meer stemmen gehoord moeten worden die nog weinig aan bod komen. We willen met de New Voices Script Contest scenarioschrijvers bereiken die nieuwe perspectieven bieden.
 • Hoe kan ik meedoen? De deadlines voor registratie en het indienen van voorstellen voor de eerste editie zijn verstreken. Het is nog niet bekend of er een New Voices II komt en of die dezelfde vorm zal hebben.
 • Kan ik via deze site ideeën voor Netflix indienen? Nee, deze site is enkel voor de New Voices competitie. Heb je een plan voor Netflix, ga dan eerst op zoek naar een producent die bij je plan past. Plannen die rechtstreeks naar ons worden toegestuurd, worden niet geopend, gelezen of doorgestuurd.
Talent
 • Zoekt Netflix scenarioschrijvers met een specifieke achtergrond of etniciteit? We zoeken scenarioschrijvers die verhalen vertellen vanuit een divers perspectief als het gaat om invalshoeken, etniciteit of gender, met een goede antenne voor thema’s en manieren van vertellen die een groot publiek kunnen bereiken. We zijn vooral op zoek naar makers die nog niet de kans hebben gehad om door te breken naar het grote scherm. We willen dat deze groep talenten een afspiegeling vormt van de hedendaagse samenleving. Met deze wedstrijd willen we geen groepen mensen uitsluiten.
 • Welk ervaringsniveau zoekt Netflix? We hopen verrast te worden door talent dat we nog niet kennen. Zoals scenarioschrijvers uit andere disciplines die een frisse benadering en perspectief hebben. Of nieuwe talentvolle verhalenvertellers, afkomstig uit andere hoeken van de kunst en cultuur, die hun kans grijpen om hun verhaal op het Netflix-platform te vertellen. We nodigen ook scenarioschrijvers uit met een film- of scenario-opleiding die hun eerste professionele stappen hebben gezet en interessante en actuele verhalen te vertellen hebben.
 • Is de competitie open voor scenarioschrijvers buiten Nederland? Scenarioschrijvers moeten woonachtig zijn in Nederland of het Caribisch deel van het Koninkrijk.
 • Ik ben een New Voice. Wat kan ik intussen doen? Herken je jezelf in het profiel van een New Voice, en wil je jezelf of een idee verder ontwikkelen? Stuur een korte beschrijving van wie je bent en van je ambitie naar info@netflixnewvoices.nl dan kijken we hoe we je kunnen helpen.
Selectie en ontwikkeling
 • Wat beschouwt Netflix als een veelbelovend script? De eerste prioriteit van Netflix is het ontwikkelen van scripts en films die een groot publiek aanspreken. Dat zijn meestal originele, actuele verhalen, verteld vanuit sterke karakters. We houden van verhalen die een bepaald thema uitdiepen en iets zeggen over de menselijke natuur. Dat hoeft geen diep donker drama te worden, maar kan tot uiting komen binnen verschillende genres.
 • Gaat Netflix de geselecteerde scripts verfilmen? De schrijfwedstrijd is een eerste stap om talent te ontdekken en scripts te lezen. Netflix heeft de intentie om een optie te nemen op de twee beste scripts voor verdere ontwikkeling tot een Netflix Original-film.